Menu

INTO business - Venen en Amstelland

Aankondiging Techniek Driedaagse + Doe Mee! 

Wie de Techniek Driedaagse van TechNet Amstel & Venen al eens bezocht heeft, zal het niet snel vergeten. Bij dit grootse techniekfestijn volgen meer dan 3.500 leerlingen technische workshops onder leiding van vele vrijwilligers en lokale technici. U kunt meedoen! Geef ook een workshop of een financiële bijdrage en laat leerlingen ervaren hoe leuk en veelzijdig uw vak is. Samen investeren we in technische vakmensen van de toekomst, doet u ook mee?

Doe mee en ontmoet uw technische medewerkers van de toekomst!

De 5e editie van de Techniek Driedaagse vindt plaats op 27, 28 en 29 september. Voor deze jubileumeditie zijn we te gast bij Van Vliet Containers in Aalsmeer. Drie dagen lang bruist het op deze locatie van techniek en technologie. Leerlingen van de groepen 7, 8 en de brugklas uit de gemeenten Aalsmeer, Uithoorn, De Ronde Venen en Nieuwkoop programmeren robots, metselen een muurtje, verzorgen een apk-keuring bij een vrachtwagen en leren alles over recycling. Gastheer Bob IJpelaar van Van Vliet Containers kan niet wachten. “Ik vind de Techniek Driedaagse een geweldig initiatief”, begint hij te vertellen. “De beste manier om leerlingen kennis te laten maken met de veelzijdigheid van de techniek is door hen erin onder te dompelen. Bovendien zie ik het als een grote eer dat wij als onderneming kunnen bijdragen om onze liefde en passie voor ons vak over te dragen aan jonge mensen.” De organisatie van de Techniek Driedaagse is enorm blij met het aanbod van Van Vliet Containers. “Andere jaren waren we te gast bij FN Kempen in Mijdrecht’’, licht projectleider Karin Wateler toe. “Een prachtige locatie, dichtbij voor de leerlingen uit De Ronde Venen. Nu ‘verhuizen’ we naar Aalsmeer en zijn we dichtbij de leerlingen en ouders daar. Bovendien geven we alle bezoekers nu een kijkje achter de schermen van een ander bedrijf uit de regio. Dat is ook waardevol. En, bij Van Vliet Containers hebben we een ruimte van maar liefst 4000 m2 tot onze beschikking. Dat biedt ook geweldige kansen!’’

1811-techniek-driedaagse-28111-vk-ts(1).jpg

Ontmoet uw technische medewerkers!

Voor technische bedrijven is de Techniek Driedaagse dé kans om in contact te komen met technische medewerkers van de toekomst. “Er zijn grote thema’s waar we mee worstelen’’, stelt Karin Wateler. “Denk aan de energietransitie, de woningnood en klimaatverandering. Voor al deze thema’s zijn technische vakmensen nodig. Dat betekent dat we nú moeten investeren in jonge mensen; zij zijn de vakmensen van de toekomst. TechNet Amstel & Venen laat juist hen kennismaken met de veelzijdige wereld van techniek en enthousiasmeert hen voor opleidingen en banen in de technische sector.”

2019-techniek-driedaagse-3-meisjes-bij-motorblok-61.jpg

Betrokken bedrijfsleven

Activiteiten die TechNet Amstel & Venen verzorgt om jongeren te laten kennismaken met zoveel mogelijk technische facetten zijn onder andere: de Techniek Driedaagse, de techniekwedstrijd, techniekworkshops voor leerlingen en leerkrachten, bedrijfsbezoeken en de Tech=Tof Quiz. “Bij al onze activiteiten nodigen wij het bedrijfsleven uit om mee te doen’’, vervolgt Karin. “Zo zorgen wij voor de optimale aansluiting tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt. Met andere woorden: wij brengen bedrijven met hun toekomstige medewerkers in contact. Doe ook mee en maak de leerlingen enthousiast voor uw branche, beroep én bedrijf!’’

Open Avond

Ouders hebben een heel belangrijke rol in de studiekeuze van kinderen. Daarom organiseert TechNet Amstel & Venen op donderdagavond 29 september een Open Avond op de Techniek Driedaagse. Ouders, verzorgers en alle andere belangstellenden zijn dan welkom om de Techniek Driedaagse zelf te ervaren. Zij kunnen workshops volgen, maar ook een bezoek brengen aan de Beroepen– en Opleidingenmarkt. Daar maken zij kennis met lokale technici, docenten en opleidingsmogelijkheden in de regio.

Ondernemersontbijt!

En dat is nog niet alles! Speciaal voor ondernemers organiseren TechNet Amstel & Venen en INTO business samen een ondernemersontbijt op woensdag 28 september. Om 8 uur start de bijeen- komst met een krachtige maaltijd op het Catering- plein. Aansluitend volgt een rondleiding. Meldt u nu vast aan; dit techniekfestijn wilt u niet missen!

Doe mee!

  • Geef een workshop op de Techniek Driedaagse (workshop van 25 minuten voor 8 leerlingen)
  • Doneer materialen
  • Draag financieel bij

Geschreven door INTO business Amstelland
Gepubliceerd op woensdag 06 juli 2022
https://www.intobusiness.nu/nieuws/techniek-driedaagse-2022_2.html

 

 intobusiness-logo.jpg