Menu

Jubileumeditie Techniek Driedaagse

Goed nieuws! Zoals het er nu naar uitziet, gaan we op 9, 10 en 11 november 2021 weer een fysieke Techniek Driedaagse organiseren! Dat is hét techniekfestijn van het jaar voor 3500 leerlingen uit de groepen 7, 8 en de brugklas. Dit wordt de vijfde editie; een jubileum om trots op te zijn!

Direct aanmelden? Vul het aanmeldformulier voor scholen in!

28111.jpgtechniek-3daagse-donderdag-20-van-117.jpgautoband-verwisselen-technet-peterbakker-2052(1).jpg

Wie de Techniek Driedaagse bezoekt, kijkt zijn ogen uit; meer dan 3500 leerlingen van scholen uit De Ronde Venen, Uithoorn, Nieuwkoop en Aalsmeer gaan aan de slag met technische workshops om zo de veelzijdigheid van de techniek te ontdekken. Ze metselen een muurtje, programmeren een robot, voeren een apk-keuring uit bij een auto of leren van alles over recycling. Onder begeleiding van technische medewerkers uit de regio ervaren zij hoe leuk, innovatief en veelzijdig de technische branches zijn. Plezier in techniek staat centraal!

Alle branches doen mee. Automotive & Logistiek, Bouw, ICT, Installatietechniek, Metaal & Kunststof, Robotica en Agri-techniek: alle facetten van techniek komen aan bod.

Ook de ouders en opa's en oma's van de leerlingen worden betrokken, zij zijn van harte welkom tijdens de Open Avond op 11 november. Samen met hun kinderen of kleinkinderen ervaren zij zelf hoe leuk en veelzijdig de technische beroepen zijn.

Nieuw! Duurzaamheidsplein

Windmolens, zonnepanelen, elektrische scooters en waterstof auto's; al deze duurzame oplossingen en toepassingen vragen om techniek. Dat willen we leerlingen laten zien op het Duurzaamheidsplein op de Techniek Driedaagse.

Leerlingen ontdekken en ervaren hier dat afval straks nauwelijks meer bestaat, maar dat het een nieuwe grondstof is geworden. En wat moeten we straks zonder aardgas en aardolie? Daar liggen kansen voor innovatieve oplossingen!

De leerlingen van nu zijn de vakmensen van de toekomst die met deze duurzame oplossingen aan het werk gaan. En dat laten we hen ontdekken op het Duurzaamheidsplein.

Direct aanmelden? Vul het aanmeldformulier voor scholen in!

Nieuwsgierig naar de eerdere edities van de Techniek Driedaagse? Bekijk hier de video: