Techniek Driedaagse 6, 7 en 8 november

Op 6, 7 en 8 november 2018 is het zover! Dan organiseren wij alweer de derde Techniek Driedaagse in de regio De Ronde Venen, Nieuwkoop en Uithoorn. Bijna 3.000 leerlingen van de groepen 7 en 8 en brugklassers gaan aan de slag met workshops die lokale ondernemers speciaal voor hen organiseren. De Techniek Driedaagse wordt weer gehouden bij kwekerij FN Kempen, Oosterlandweg 45 in Mijdrecht.

De leerlingen maken kennis met zeven verschillende branchegroepen: Automotive & Logistiek, Bouw, ICT & Nieuwe Media, Installatietechniek, Metaal & Kunststof,  Robotica en Agri Techniek. Van het programmeren van robots tot aan het metselen van een muurtje, het wisselen van een autoband tot aan het besturen van een tractor: op de Techniek Driedaagse gebeurt het allemaal. In een tijdsbestek van anderhalf uur doen de leerlingen in groepjes mee aan de workshops. De kinderen worden voor het eerste en tweede half uur ingedeeld in één van de branches, het laatste half uur mogen ze vrij rondkijken en meedoen aan de workshops die hen het meest aanspreken.

Alle basis- en middelbare scholen uit De Ronde Venen, Nieuwkoop en Uithoorn kunnen zich aanmelden via dit formulier. Deze scholen hebben zich al aangemeld. Met de deelnemende scholen worden afspraken gemaakt over de tijdstippen waarop de scholen arriveren, zodat zoveel mogelijk kinderen kennis kunnen maken met techniek en ict. 

Wedstrijd ‘Bouw een bewegende kermis attractie'

Om voor het bezoek aan de Driedaagse al met techniek aan de slag te gaan, is dit jaar weer een techniekwedstrijd uitgeschreven. Deze keer staan leerlingen van de groepen 7 en 8 en brugklassers voor de uitdaging om een bewegende kermisattractie te bouwen. Op school krijgen ze een pakket met onderdelen waarmee ze tot de herfstvakantie aan de slag kunnen. De drie hoofdprijzen zijn: voor de hele klas toegangskaartjes voor Space Expo, voor Nemo en een gastles van RobotWise. De prijsuitreiking van de wedstrijd is tijdens de Open Avond.

8 november tussen 17 - 20.30 uur Open Avond

Ook ouders en belangstellenden kunnen een bezoek brengen aan de Techniek Driedaagse om te ontdekken dat techniek enorm veelzijdig is en dat er legio mogelijkheden zijn voor banen in de technische sector. Doe mee met technische workshops, bezoek het opleidingenplein met technische opleidingen en hoor welke teams de mooiste draaiende kermisattractie hebben gebouwd. Kom langs en beleef hoe leuk techniek is!

Huisregels Techniek Driedaagse

  • Betreding voor eigen risico zowel op het buitenterrein als de loods
  • Let op uw spullen; De organisatie kan niet aansprakelijk gesteld worden voor diefstal, vernieling en/of kwijtraken van spullen.
  • Volg aanwijzingen van de medewerkers op
  • Roken is niet toegestaan, behalve op de aangegeven plaats buiten naast de loods

Wat valt er te beleven op de Techniek Driedaagse?

Kijk het fotoalbum van de Techniek Driedaagse 2017 om een impressie te krijgen.

  vol-concentratie-een-vogelhuisje-timmeren.jpg  5000-kinderen-en-ouders-bezoeken-2e-techniek-driedaagse.jpg   autobanden-wisselen-op-de-techniek-driedaagse.jpg