Menu

Praktijkschool Uithoorn

Praktijkschool Uithoorn is dé school die je helemaal voorbereid op de beroepspraktijk.

Alle leerlingen in de eerste twee leerjaren krijgen het vak Techniek. Je krijgt elektrotechniek, houtbewerken maar ook fietstechniek en schilderen. Zo maak je kennis met het vak. Uiteraard komen ook de digitale technieken terug. Dat oefenen we onder andere met technisch lego en Infento: bouwpakketten om echte voertuigen mee te kunnen maken.

Praktijkvak

In het derde jaar kies je een praktijkvak. Dat vak krijg je voor 7 uur per week; hier leer je de echte vakvaardigheden. Neem houttechniek als voorbeeld. In dat vak krijg je les over de machines,  allerlei vormen van houtbewerking en het realiseren van houten verbindingen. 

240325-praktijkschool-uithoorn-sleutelen.jpg

Stage

Ook ga je één dag per week op stage in een bedrijf in de buurt. Die stage is bedoeld om je kennis te laten maken met algemene werkvaardigheden. Hoe ga je om met collega’s? En hoe ziet een werkdag in een bedrijf er precies uit? Na het derde jaar weet jij er alles over!

In het 4e jaar jaar wordt stage nog belangrijker. Drie dagen per week loop je stage bij een bedrijf in de buurt. Daar krijg je begeleiding van een echte technicus. Hoe gaaf is dat?

Doorleren? Of aan het werk! 

Op de praktijkschool Uithoorn blijf je totdat je 18 jaar bent. Dat betekent dat wij ook een 5e leerjaar aanbieden. In dat laatste jaar ga je opnieuw op stage – een mooie voorbereiding op een echte baan! En wil je daarna verder leren? Dat kan natuurlijk ook! Praktijkschool Uithoorn heeft een samenwerking met het ROC Amsterdam. In het 5e jaar kun je ervoor kiezen om alvast daar de entreeopleiding te volgen terwijl je ook je diploma haalt voor het praktijkonderwijs. Dan kun je daarna gemakkelijk doorstromen naar het ROC en daar een mooie niveau-2 opleiding volgen in de richting die jij wilt.

Op Praktijkschool Uithoorn heb je veel keuzevrijheid – afgestemd op jouw wensen en niveau. Eén ding staat vast: je maakt al direct kennis met de beroepspraktijk!