Menu

Philips Museum Eindhoven

Philips Museum Eindhoven

Midden in Eindhoven staat het oude fabriekje waar Gerard Philips in 1891 zijn eerste gloeilampen produceerde. Hier vind je nu het moderne Philips Museum. Dit museum neemt je mee in het verhaal van het bedrijf. Je ziet hoe Philips met innovatieve technologie een belangrijke rol speelt bij maatschappelijke veranderingen. Eerst met elektrisch licht, later bij radio, televisie en de komst van het digitale tijdperk.

Speel Mission Eureka!

Mission Eureka is een innovatief groepsspel voor iedereen vanaf 8 jaar. In een team van 2-4 personen krijg je acht verschillende challenges die je samen oplost. Samen kom je erachter hoe bijvoorbeeld led-licht werkt of wat röntgen doet. Mission Eureka is een avontuur waarin je op een speelse manier de onderzoeker in jezelf leert kennen. Leuk!

Volg een minicollege!

Een andere mogelijkheid binnen het Philips Museum, is het volgen van een minicollege. Deze colleges zijn ontwikkeld om te begrijpen waar de alom aanwezig digitale technologie in ons dagelijkse leven vandaan komt. Apparaten als radio, röntgenbuizen en cd-spelers staan en stonden niet op zichzelf. Ze maken deel uit van een interessante techniekgeschiedenis die nog steeds gaande is. Leuk (én leerzaam!) voor jong en oud!

 light-bulb-g7528cffd2-1920.jpg

Philips Museum

Emmasingel 31
5611 AZ Eindhoven

www.philips.nl