Menu

Nieuw! TechBox: Bouw een houten huis  

Hoe lees je een bouwtekening? Wat is de rol van een werkvoorbereider? En wat doen logistiek medewerkers? Bouwen is niet alleen timmeren en zagen, maar vraagt ook om vaardigheden als samenwerken, communiceren en digitaal werken. Met de TechBox Houten Huis van Vink Bouw Nieuwkoop bouwen de leerlingen in teamverband een houten huis. Ieder draagt bij vanuit een eigen rol.  

talentenmiddag-technet-26.jpg talentenmiddag-technet-44.jpg talentenmiddag-technet-15.jpg
 
De TechBox bestaat uit een korte instructievideo en een bouwpakket. Alle benodigde materialen worden aangeleverd, inclusief veiligheidshelmen. Die zijn tenslotte verplicht in de bouw. De opdracht wordt uitgevoerd door een groep van maximaal acht leerlingen.  
 
Na het bekijken van de video, worden de verschillende rollen verdeeld. Wie is de uitvoerder? Wie de werkvoorbereider? En wie worden de vaklieden? Iedere rol heeft een eigen opdracht. Zo heeft de uitvoerder de leiding op de bouw en geeft aanwijzingen aan het hele team. Hij of zij mag het huis niet aanraken. Als hij goed leiding geeft, is dat ook helemaal niet nodig. 
 
In deze opdracht ontdekken de leerlingen de verschillende rollen binnen een bouwbedrijf en oefenen zij met vaardigheden als samenwerken, communiceren en het lezen en begrijpen van tekeningen en 3D-modellen.  
 
Het uitvoeren van deze opdracht duurt in totaal ongeveer een uur. Het enige dat nodig is, is een laptop of een computer met toegang tot het internet. 
 
De TechBox Houten huis is ontwikkeld door Vink Bouw uit Nieuwkoop.

TechBox reserveren?

Stuur een mail naar Matthijs van der Hoorn: scholen@technetamstelenvenen.nl

talentenmiddag-technet-23.jpg talentenmiddag-technet-22.jpg talentenmiddag-technet-19.jpg