Menu

MakerSpace

Lasersnijden, 3D printen en robots programmeren? Het kan in de MakerSpace Amstel & Venen!

Deze innovatieve en multifunctionele ruimte is een samenwerking tussen TechNet Amstel & Venen en het VeenLanden College. Op deze plek wordt technisch onderwijs gegeven aan mavo, havo én vwo-leerlingen, volgen basisschoolleerlingen Toffe Technieklessen, kunnen alle belangstellenden aan de slag met techniek op zaterdagochtend en komt een heuse TechniekClub samen! Kortom, een bruisende locatie voor techniek en technologie!  

dsc0474.jpg   dsc0398.jpg  

Techniekonderwijs leerlingen VeenLanden College

In de MakerSpace wordt techniekonderwijs gegeven op álle niveaus. Tijdens én na schooltijd. Voor leerlingen van de 1e en 2e klas staat het vak Techniek op hun rooster. Naast boren, zagen en timmeren is in de MakerSpace ook ruimte voor lasersnijden, 3D-printen, dronevliegen en robots programmeren! 

Leerlingen in de bovenbouw van het Veenlanden College kunnen kiezen voor het vak NLT: Natuur, Leven en Technologie. In deze lessen volgen zij vakoverstijgende projecten en modules. Doe forensisch onderzoek om een moord op te lossen, bouw een eigen algenreactor of ontwerp een brug van ijslollystokjes en zelfgemaakte lijm! Alle informatie over de activiteiten van het VeenLanden College die plaatsvinden in de MakerSpace, vind je hier

makerspace.jpg

Nieuwsgierig? Kom eens langs! 

MakerSpace Amstel & Venen
Terrein VeenLanden College Mijdrecht
Diamant 9
Mijdrecht