Menu

Jaarrond programma techniekactiviteiten

TechNet Amstel & Venen biedt een jaarrond programma vol technische activiteiten voor basisscholen en middelbare scholen. Met ons veelzijdige programma dompelen we de leerlingen onder in alle facetten van de techniek: ontwerpen, maken, experimenteren, samenwerken, programmeren en bouwen. 

Hieronder lichten we alle activiteiten kort toe:

techniek-driedaagse-2022-61.jpg

Techniek Driedaagse

De grootste activiteit van TechNet Amstel & Venen is de Techniek Driedaagse. In drie dagen tijd volgen de leerlingen uit de groepen, 7, 8 en de brugklas technische workshops onder leiding van vrijwilligers en lokale technici. Alle branches doen mee: Automotive, Bouw, Duurzaamheid, ICT, Installatietechniek, Logistiek, Metaal & Kunststof, Robotica en Agri-Sierteelt, Maritiem en Zorg. Dit is beslist één groots techniekfestijn! Ouders worden uitgenodigd tijdens de Open Avond. Lees hier meer over de Techniek Driedaagse (en over hoe u kunt meedoen!)

Techniekwedstrijd

Jonge medewerkers van technische bedrijven uit de regio geven een kijkje achter de schermen van hun werk én dagen de kijkers uit met technische vragen in de online Tech=Tof Quiz!

Toffe Technieklessen

Basisschoolklassen worden uitgenodigd voor een technische workshop in het technieklokaal van de middelbare school. Deze workshop wordt gegeven door een techniekdocent. Op deze manier maken basisschoolleerlingen kennis met nieuwe technieken, materialen en gereedschappen, maar nemen ook alvast een kijkje in de middelbare school.

TechBox Houten Huis

De TechBox Houten Huis is een technische uitdaging voor in de eigen school; lukt het de leerlingen in kleine groep een huis te bouwen waarbij iedere deelnemer de eigen rol behoudt? Werk voorbereiden, samen leren en delegeren staan in deze uitdaging centraal.

 talentenmiddag-technet-39(1).jpg

Programmeerles groep 6

In deze workshop ontdekken de leerlingen hoe zij een Micro:bit kunnen programmeren en allerlei taken laten uitvoeren! Deze les wordt gegeven door een techniekdocent van het VeenLanden College. 

TechniekClub

Voor kinderen die dol zijn op dingen maken en experimenteren, is er de TechniekClub in de MakerSpace Amstel & Venen in Mijdrecht. Deze TechniekClub bestaat uit diverse modules. Elektra, Tassen maken of Automotive zijn hier voorbeelden van. Leerlingen kiezen een module waar zij nieuwsgierig naar zijn.

Bouwdorp

Een week lang bouwen aan een hut; welk kind wil dat niet?! Bouwdorp De Ronde Venen is al jarenlang een succesvol evenement in de zomervakantie. Meer dan 100 kinderen bouwen, timmeren, zagen en verven vol passie aan hun hutten. Sinds 2022 werkt TechNet Amstel & Venen samen met de organisatie van Bouwdorp. Wij dagen de kinderen uit hun hut een duurzaam tintje te geven met zonnepanelen of een windmolen.