Menu

Open MakerSpace voor iedereen!

Dol op techniek, maken en experimenteren? Nieuwsgierig naar 3D-printen, lasersnijden en CNC frezen? Of wil je een robot programmeren, een t-shirt bedrukken of een huishoudelijk apparaat onderzoeken? Tijdens Open MakerSpace Amstel & Venen kan het allemaal. Onze vrijwilligers Oeds, Rian, Jan, Joke en Wina zijn aanwezig om je te helpen. 

 img-4381.jpg img-4697.jpg img-4721.jpg

3D PRINTEN  - ONTWERP HET ZELF!

Wil jij een eigen product ontwerpen of heb je een ontwerp online gevonden dat je graag wilt 3D-printen? Bij ons staan hypermoderne Prusa printers om dat te realiseren. Eerst kun je het bestand maken in Tinkercad of Fusion360, daarna bereid je het voor in Prusa Slicer. Vervolgens kun jij de printer aanzetten en zien hoe je ontwerp wordt opgebouwd. Soms duurt het wel een dag bij grote objecten, dan kun je het later in de week ophalen.

LASERSNIJMACHINE - SNIJDEN OF GRAVEREN

In de MakerSpace kunnen we diverse materialen lasersnijden en graveren. Denk aan kunststof, hout, leer, kurk, textiel, glas, steen of papier. Dus wil je een mooi gepersonaliseerd geschenk maken of een bouwpakketje van hout? Kom eens langs! Er is wel wat materiaal aanwezig, maar je kunt altijd zelf wat meebrengen.

REPAREER EN LEER -  HOE ZIT IETS IN ELKAAR?

Heb je een apparaat waar je iets anders van wilt maken? Of wil je iets repareren, maar wil je het onderdeel zelf maken? Samen met onze technische experts kom je er zeker uit.

De MakerSpace Amstel & Venen bevindt zich op het terrein van het VeenLanden College in Mijdrecht. Hier kun je 3D printen, lasersnijden, maar vooral maken. Ben je nieuwsgierig hoe een huishoudelijk apparaat in elkaar zit? Neem het mee en kom het hier onderzoeken. Of leer een robot programmeren, een t-shirt bedrukken of iets 3D-printen. Kan allemaal. 

dsc0419(1).jpg dsc0563.jpg dsc0441(1).jpg

AAN DE SLAG! -  WANNEER EN WAAR

Op zaterdagochtend in de even weken
Van 9 tot 12 uur
Leeftijd: 7 – 100 jaar
Voor kinderen onder de 10 jaar raden wij aan dat ouders erbij blijven, dat is ook heel gezellig! 

Het adres van de MakerSpace is Diamant 9 in Mijdrecht. Gebruik de ingang aan de kant van de moskee; daar is het hek geopend.

Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Loop gewoon eens binnen. 


Let op: werken in de MakerSpace is op eigen risico.