Menu

VeenLanden College

Een robot programmeren, lasersnijden, dronevliegen... het kan allemaal op het VeenLanden College. Of je nu kiest voor mavo, havo óf vwo! 

Techniek

Voor alle leerlingen uit de 1e en 2e klas staat Techniek als vak op het rooster. Naast vaardigheden als boren, zagen en schuren ontdekken leerlingen ook 3D-printen, lasersnijden en programmeren. 

MakeX

MakeX is een plusklas voor techniek; een keuzevak voor leerlingen die meer willen leren en ontdekken op het gebied van technologie en techniek. Leerlingen demonteren oude apparaten en bouwen van de onderdelen iets nieuws, ze bouwen zelf een 3D-lamp of ontwerpen een Escaperoom voor elkaar. MakeX wordt aangeboden van klas 1 tot en met 3. 

240416-veenlanden-college-makerspace(1).jpg

Natuur, leven en technologie (NLT)

Leerlingen in de bovenbouw van het VeenLanden College Mijdrecht kunnen kiezen voor het vak NLT: Natuur, Leven en Technologie.Leerlingen doen zelf forensisch onderzoek om een fictieve moord op te lossen, bouwen een brug van ijslollystokjes en zelfgemaakte lijm of gaan aan de slag met een Arduino Microcontroller. 

Havo P-TECH

Havo P-Tech is een praktijkhavo voor havoleerlingen uit klas 4 en 5: vier dagen in de week krijgen zij reguliere vakken, de vijfde dag staat in het teken van de techniekpraktijk. Een nauwe samenwerking met het bedrijfsleven staat centraal; leerlingen werken aan bedrijfsopdrachten, volgen korte stages, doen bedrijfsbezoeken en leren van gastlessen. Leerlingen doen ook examen in Havo P-Tech; een prachtige basis voor een technische vervolgstudie.

RoboticaTeam

Het VeenLanden College heeft een eigen Roboticateam. Elk vrij moment gebruiken de leerlingen om te bouwen aan hun eigen robot. Ze deden mee met de First Tech Challenge; een wereldwijde robotwedstrijd. Wie wil aanhaken bij dit roboticateam is van harte welkom. Zelf een nieuw team starten behoort ook tot de mogelijkheden.