Menu

Vakcollege Thamen

 

Leren over motorvoertuigentechniek, ontdekken hoe je een muurtje metselt of zelf elektra en sanitair installeren. Op Vakcollege Thamen kan het allemaal. Leren door te doen!

Alle brugklasleerlingen krijgen het vak Techniek. Daar krijg je de basis. Zo leer je onder andere boren, zagen, werken met de laserbox en een 3D printer bedienen.

VMBO

Wie vmbo doet, mag in het tweede jaar kiezen: Wil je verder in de techniek? Of kies je toch voor Mens en Dienstverlening. Wie kiest voor techniek, krijgt dit vak maar liefst 6 uur per week. Daarvan krijg je 4 uur les om de basisvaardigheden te verdiepen; de overige twee uur vormen alvast een oriëntatie op de profielen die je in het derde jaar kunt kiezen.

Jij kiest voor de richting die jij het meest interessant vindt. Dit zijn je mogelijkheden:

  • BWI – oftewel, bouw, wonen en interieur. 
  • PIE: produceren, installatie en energie. 
  • Mobiliteit. Alles wat kan rijden staat in dit profiel centraal. Van fiets tot motorvoertuigtechniek. 
  • Het laatste profiel is Dienstverlening en producten. Hoewel dit profiel iets minder technisch is, komt techniek hier wel in terug. Leerlingen ontwerpen en maken een eigen product.

MAVO

Kies je voor Vakcollege Thamen en volg je de mavo? Dan zien de keuzemogelijkheden er net iets anders uit. In dat geval kun je vanaf de tweede klas kiezen voor het vak Techniek & Technologie. Dit is een praktijkgericht vak waarin heel nauw wordt samengewerkt met bedrijven. In kleine groepjes werk je aan bedrijfsopdrachten of het oplossen van vraagstukken van maatschappelijke organisaties of goede doelen. Je gaat op bedrijfsbezoek en leert in de praktijk.

Eén ding staat echter vast: welke richting je op Vakcollege Thamen ook kiest, de beroepspraktijk staat centraal. Zoals gezegd: leren door te doen!