Menu

Wie zijn wij?

Wij zijn TechNet Amstel & Venen; een netwerk van scholen, bedrijven, fondsen en overheden. Het doel van onze stichting is jongeren enthousiast maken voor techniek. Zíj bouwen namelijk straks onze woningen. Zíj onderhouden alle zonnepanelen en warmtepompen. En zíj zijn de uitvinders van duurzame innovaties!

Kortom, zíj zijn onze vakmensen van de toekomst! Daarom moeten we juist in hen investeren.

over-ons.jpg

Hoe doen we dat?

TechNet Amstel & Venen biedt een jaarrond programma van technische activiteiten voor basisscholen en middelbare scholen. Naast de fantastische Techniek Driedaagse organiseren we de techniekwedstrijd, technische workshops voor basisschoolleerlingen, een technische quiz en gastlessen en bedrijfsbezoeken. Bovendien realiseerden we - in samenwerking met het VeenLanden College in Mijdrecht - MakerSpace Amstel & Venen; een locatie voor hedendaags onderwijs in techniek en technologie. Niet alleen aan leerlingen, maar ook aan hun ouders en andere belangstellenden.

Maar, dit kunnen wij niet alleen!

Maar liefst 120 partners zijn al bij ons netwerk aangehaakt. Zij bouwen met ons mee aan de vakmensen van de toekomst. Omdat continuïteit belangrijk is én omdat we jongeren een zo breed mogelijk beeld willen geven van de technische sector, zijn we altijd op zoek naar nieuwe partners.

Hoe kunt u meedoen?

  • Word partner van TechNet Amstel & Venen met een financiële bijdrage (Deze bedrage is afhankelijk van de grootte van het bedrijf. Wij gaan uit van een startbijdrage van 400 euro + 15 euro per medewerker)
  • Geef een workshop tijdens de Techniek Driedaagse
  • Stel uw bedrijf beschikbaar voor gastlessen en bedrijfsbezoeken
  • Stel materialen beschikbaar voor activiteiten en workshops 

Samen investeren we in onze technische vakmensen van de toekomst! 

Ja, ik doe mee!

techniek-driedaagse-2022-59(1).jpg