Menu

Yuverta vmbo Aalsmeer

Yuverta vmbo Aalsmeer is een groene school. Dat betekent dat je – naast de gewone vakken – ook groene praktijkvakken krijgt. Je komt meer te weten over dieren, bloemen, koken én techniek.

Onderbouw

Alle leerlingen van de eerste en tweede klas krijgen het vak techniek. In twee uur per week krijg je de basis: boren, zagen, solderen en elektra, maar ook de nieuwe technieken zoals werken met de laserbox en de 3D-printer. Wil je meer techniek? Dan kun je kiezen voor de TEC-klas. Dan krijg je drie uur extra techniek per week en ga je aan de slag met toffe opdrachten en projecten. Zo leer je oplossingen bedenken, ideeën uitwerken en samenwerken.

Bovenbouw

In de 3e en 4e klas krijg je naast de gewone vakken ook een aantal praktijkvakken. Een daarvan is Tuinaanleg. Dat is zelfs een examenvak. Hier leer je alles over het ontwerpen van een mooie tuin én natuurlijk ook een straatje leggen.

Groenmachinepark en robotica 

Naast de verplichte vakken kun je in het derde jaar kiezen voor een aantal modules. Toffe technische modules zijn: ‘groenmachinepark’  en ‘robotica’. Bij groenmachinepark leer je de basis van pneumatiek en hydroliek van de grote machines maar ook alles over veilig werken. Bij robotica ga je aan de slag met drones, robots en leer je alles over programmeren. Wat kies jij?

Stage

En dat is nog niet alles: op Yuverta vmbo Aalsmeer leer je niet alleen op school, maar ook van de praktijk. In het tweede en derde leerjaar ga je een hele week op stage. Zo kun je al gelijk wennen aan de beroepspraktijk!

Yuverta vmbo Aalsmeer is een kleine, persoonlijke school waar groen (en doen!) centraal staan.