Menu

Panta Rhei - Amstelveen

Panta Rhei is een kleine middelbare school in Amstelveen. Op deze school kun je terecht voor alle niveaus binnen het vmbo én voor mavo-havo.

Technologie en Toepassing

In het eerste en tweede jaar krijgen alle leerlingen het Technologie en Toepassing. Dat vak staat voor 2 uur in de week op het rooster. Je leert hier de basisvaardigheden. Denk aan veilig werken, houtbewerking en het werken met metaal. 

Wil je meer techniek?

Dat kan! Je kiest op Panta Rhei voor de eerste twee jaar namelijk ook een profiel. Er is keuze uit expressie, koken, sport, maar dus ook technologie. In dat profiel ontwerp en bouw je zelf de onderdelen van een game en maak je diverse andere technische producten. Leuk!

240419-sg-panta-rhei.jpg

PIE OF D&P

Als je naar het 3e jaar gaat, moet je opnieuw een keuze maken. Dan kies je voor een praktijkrichting: PIE of DNP. PIE staat voor programmeren, installeren en energie. D&P betekent: Dienstverlening en Producten. Laten we beiden richtingen eens beter bekijken:

Bij PIE leer je diverse materialen kennen en ontdek je hoe je deze met elkaar kunt verbinden. Straks weet je alles over de aansluitingen in en om het huis. Kortom een mooi en praktisch vak.

En dan D&P: bij dit vak staan producten centraal. Jij leert een product ontwerpen en maken én ontdekt verschillende mogelijkheden om het product te verbeteren. Daarnaast leer je multimediale producten maken. Met andere woorden: ook de computer is hierbij ontzettend belangrijk.

Keuzevakken

Maar dit was nog niet alles. Je kunt namelijk ook kiezen uit verschillende keuzevakken. Sommige keuzevakken worden op school gegeven – zoals het bouwen van een racewagen - maar voor andere keuzevakken ga je op bezoek bij een bedrijf of bij andere scholen in de buurt. Zo kun je kiezen wat jij leuk vindt.

Op Panta Rhei heb je veel vrije keuze. Een ding staat vast: deze school stimuleert je het beste uit jezelf te halen!