Menu

Brugklas

Bouw een bewegende kermisattractie. Dát is de uitdaging van de Techniekwedstrijd voor leerlingen uit de brugklas. Wordt het een draaimolen? Of een reuzenrad? Of hebben de leerlingen andere creatieve ideeën? 

Praktisch

De wedstrijd gaat van start na de Kick-off bijeenkomst voor leerkrachten op 10 januari 2024. Er wordt gewerkt in kleine groepjes van 3 tot 4 leerlingen. Allereerst worden ideeën bedacht en schetsen gemaakt. Vervolgens start de bouw van het prototype en onderzoeken de leerlingen of hun ideeën ook technisch in de praktijk kunnen worden gebracht. Tot slot volgt de fase van de definitieve bouw. 

20230224-techniekwedstrijd-e.jpg

Doelen

Met de Techniekwedstrijd worden leerlingen uitgedaagd tot ontwerpen, bouwen, ontdekken, samenwerken, uitproberen, experimenteren en reflecteren. Ze maken kennis met technische componenten als draaiende verbindingen, een stroomkring, aerodynamica en mogelijk de werking van een zonnepaneel. Bovendien moeten ze hun bouwwerk presenteren. Niet alleen aan de klas, maar ook de aan de jury. 

Jury

De wedstrijd loopt tot medio april 2024. Dan krijgen alle klassen bezoek van een technische jury. Zij beoordeelt de ontwerpen en kiest per klas een winnend ontwerp. Dit ontwerp gaat mee naar de eindronde. Wellicht wint uw klas wel een toffe prijs? 

Hulp nodig? 
Bel of mail met Shari Burgmeijer: 06 12 07 77 34 of scholen@technetamstelenvenen.nl