Menu

Tech=Tof Quiz voor groep 7 - 15 maart 2022

Hoe werkt een robot? En hoe worden superjachten vervoerd? Leerlingen van groep 7 ontdekken het in de Tech=Tof Quiz. In een digitale quiz van 45 minuten vertellen jonge medewerkers van lokale bedrijven over technische facetten in het bedrijf. Alle technische branches komen aan bod. De medewerkers stellen vragen om de kennis van de leerlingen te testen. Welke school wint de Tech=Tof Bokaal 2022?  

techniek-quiz-de-vlinderbos-7.jpg techniek-quiz-de-vlinderbos-18.jpg techniek-quiz-de-vlinderbos-1.jpg

Praktisch 

De online quiz wordt digitaal gespeeld. Voorafgaand verdeelt de leerkracht de klas in groepjes van maximaal drie leerlingen. Deze groepjes moeten een teamnaam verzinnen, met daarin minimaal de naam van de school en hun groep. Zo is na afloop van de quiz direct duidelijk welke school gewonnen heeft. Elk groepje heeft één laptop of één telefoon nodig om aan de quiz mee te kunnen doen. 

Aanmelden?

Meedoen met jouw groep 7? Aanmelden kan via dit formulier

Terugblik op eerste editie 

Vanwege het coronavirus kon de fysieke Techniek Driedaagse in 2020 geen doorgang vinden. Als alternatief werd daar om de digitale Tech = Tof Quiz bedacht. Meer dan 2400 leerlingen en ruim 350 gezinnen speelden mee. Kortom, de quiz trok dus groot bekijks! Leerlingen uit de groepen 7, 8 en brugklassen speelden mee op school. Ook de ouders werden bij de quiz betrokken. Zij speelden mee vanuit huis. Een groot succes. En dat smaakt naar meer; daarom organiseren we in 2022 weer een Tech=Tof Quiz voor de groepen 7 van basisscholen.

Tijdens de Quiz vertellen jonge medewerkers van lokale bedrijven over technische facetten in het bedrijf. Kijk hieronder de video waarin Bram van Omefa uit Nieuwkoop vertelt hoe een spuitgietmachine hele mooie dingen maakt van kunststoffen. Dat kunnen ook gerecyclede kunststoffen zijn! Zo kan Bram bijvoorbeeld spelattributen maken van plastic bekertjes die in een afvalbak beland zijn.