Menu

Tech=Tof Quiz

Volop enthousiasme voor techniek na Tech=Tof Quiz

 Leuke filmpjes! Goede vragen! En, wat is techniek toch leuk! Het is een greep uit de reacties van zowel leerlingen als ouders na het spelen van de Tech=Tof Quiz. Met deze quiz - waarin een groot aantal jonge, lokale technici vertelt over hun veelzijdige werk - waren tevens mooie prijzen te winnen. Zowel voor scholen als voor de thuisdeelnemers. 

De makers van de Tech=Tof Quiz kijken positief terug op deze eerste editie. Meer dan 2400 leerlingen en ruim 350 gezinnen speelden mee. De quiz, die werd gemaakt als digitale vervanging van de Techniek Driedaagse, trok dus groot bekijks. Leerlingen uit de groepen zeven en acht en brugklassen speelden mee op school. “Ik vond het heel leuk om de quiz te spelen”, vertelt Dion, leerling van Kids College uit Wilnis. “Al was het soms wel lastig… Toch vond ik het nog steeds leuk!” Daar sluit zijn klasgenootje Amber zich bij aan. “Er zaten veel leuke filmpjes tussen”, zegt zij. “Mijn ouders vonden het trouwens ook heel leuk om de quiz te doen.”

Vlogger Romy nam een kijkje bij het IKC Triade in Aalsmeer, terwijl zij de quiz speelden. Nieuwsgierig? Bekijk hieronder de vlog!

 Nieuwsgierig naar de Quiz? Bekijk hieronder de trailer!

 

logo-tech-tof-quiz2021-v1.jpg