Beroepenfeest Veen en Amstelland On Stage

On Stage is een beroepenoriëntatieproject dat in 2019 voor de eerste maal georganiseerd wordt voor achthonderd vmbo-leerlingen van scholengemeenschap Thamen, Praktijkschool Uithoorn en het VeenLanden College. Veen en Amstelland On Stage helpt hen bij hun beroepskeuze en biedt hen een positief beroepspodium. Voor u is dat dé kans om te laten zien wat uw beroep of bedrijf deze doelgroep te bieden heeft en enthousiast over het werk te vertellen om zo potentiële medewerkers of collega’s van de toekomst te ontmoeten.

mtw4849.jpg  mg-9904.jpg  mtw4815.jpg

Wat wordt er van ondernemers en medewerkers verwacht?

Twee dingen:

Beroepenfeest op 11 februari 2019

Betrokken ondernemers en enthousiaste vakmensen gaan met de leerlingen in gesprek en vertellen over hun beroep, hun opleidingen, hun werkdag en ervaringen uit de praktijk. Gekleed in de beroepskleding en omringd door materialen uit de beroepspraktijk geven zij een zo helder mogelijk beeld van hun werk. Als het klikt worden visitekaartjes uitgewisseld en afspraken gemaakt voor de Doe Dag.

Doe Dag op 5 maart 2019

Dit is de dag waarop de leerlingen uw beroep in de praktijk ervaren. Laat hen een ochtend of middag meedoen, een opdracht maken, een casus oplossen of op een andere manier de handen uit de mouwen steken. Het is niet voor niets een Doe Dag.

Met uw deelname helpt u leerlingen bij hun beroepskeuze en komt u in contact met uw toekomstige medewerkers. Leerlingen mogen alles worden, behalve ongelukkig. Dat is de landelijke slogan van VMBO On Stage. En zo is het maar net. Aanmelden kan hier.

Nieuwsgierig welke bedrijven ook meedoen? Bekijk dan eens deze lijst.