Menu

Jongeren kennis laten maken met wereld van techniek

Voor veel dingen geldt; je weet pas hoe leuk iets is, als je het zelf eens hebt gedaan. Dat geldt ook voor veel werkzaamheden in de technische sector. Om leerlingen kennis te laten maken met technische bedrijven en hun vakmensen, organiseren we gastlessen en bedrijfsbezoeken. Bij bedrijfsbezoeken brengen de leerlingen een bezoek aan het bedrijf; waar ze een presentatie en een rondleiding krijgen en waar ze mogelijk even praktisch aan de slag gaan. Bij gastlessen brengen de technische professionals een bezoek aan de scholen en verzorgen daar een les. 
 

Een gastles of bedrijfsbezoek is een uitstekend middel om jongeren kennis te laten maken met de wereld van techniek. Het helpt hen om straks goede keuzes te maken voor een opleiding of beroep. Maar hoe kom je als school in contact met technische bedrijven? Een hoe brengt u als bedrijf uw aanbod onder de aandacht bij scholen? 

Het antwoord op deze vragen is de site www.gastlessenzogeregeld.nu. Via deze site worden vraag en aanbod van scholen en technische bedrijven kosteloos bij elkaar gebracht.

Kijk voor meer informatie op voor scholen en voor bedrijven.