Menu

Beroepenfeest Veen en Amstelland On Stage

On Stage is een beroepenoriëntatieproject dat in 2021 voor de derde maal georganiseerd wordt voor negenhonderd vmbo-leerlingen van Vakcollege Thamen, VeenLanden College, Wellant Westplas en Panta Rhei. Veen en Amstelland On Stage helpt de leerlingen bij hun beroepskeuze en biedt hen een positief beroepspodium.

Voor ondernemers en beroepsprofessionals is het dé kans om te laten zien wat uw beroep of bedrijf de jongeren te bieden heeft en om uw potentiële medewerkers of collega’s van de toekomst te ontmoeten.

Hoe werkt het? 

Waar het Beroepenfeest On Stage eigenlijk een fysieke ontmoeting is tussen beroepsbeoefenaren en leerlingen, is voor dit bijzondere jaar een digitaal alternatief bedacht; Digimatch.

U schrijft zich voor eind maart in via de site: veenenamstellandonstage.nl. Op die site kijken de leerlingen welke bedrijven meedoen. Begin april kiezen de leerlingen bij welke bedrijven zij graag op werkbezoek willen. De leerlingen‚ÄĮschrijven een korte motivatie. Die motivatie ontvangt u half april per mail.

U bepaalt hoeveel en welke leerlingen worden uitgenodigd voor de Werkbezoeken Doe Dagen op 1 en 7 juni. U informeert de leerling per mail. De fysieke werkbezoeken zijn belangrijk om de leerlingen een realistische praktijkervaring op te laten doen. Ze hebben dit schooljaar al zoveel gemist en hebben uw hulp hard nodig. Juist nu.

Met uw deelname helpt u leerlingen bij hun beroepskeuze en komt u in contact met uw toekomstige medewerkers. Leerlingen mogen alles worden, behalve ongelukkig. Beloofd? Dat is de landelijke slogan van VMBO On Stage. En zo is het maar net. Aanmelden kan hier.

Nieuwsgierig welke bedrijven ook meedoen? Bekijk dan eens deze lijst.