Jongeren kennis laten maken met wereld van techniek

Voor veel dingen geldt; je weet pas hoe leuk iets is, als je het zelf eens hebt gedaan. Dat geldt ook voor veel werkzaamheden in de technische sector. Om leerlingen kennis te laten maken met technische bedrijven en hun vakmensen, organiseren we Techniek Xperiences. Hieronder vallen bedrijfsbezoeken waarbij de leerlingen te gast zijn in de praktijk van het bedrijf en gastlessen waarbij technische professionals lessen op scholen verzorgen.

In eerste instantie zijn de TechniekXperiences bedoeld voor leerlingen van VMBO II en HAVO III. Bij voldoende aanmeldingen van bedrijven kunnen ook andere klassen van de middelbare scholen en de leerlingen van groep 8 van het basisonderwijs deze Techniek Xperiences volgen.

Een gastles of bedrijfsbezoek is een uitstekend middel om jongeren kennis te laten maken met de wereld van techniek. Het helpt hen om straks goede keuzes te maken voor een opleiding of beroep. Maar hoe kom je als school in contact met technische bedrijven? Een hoe brengt u als bedrijf uw aanbod onder de aandacht bij scholen? 

Het antwoord op deze vragen is de nieuwe dienst “Gastlessen, zo geregeld” die vraag en aanbod van scholen en technische bedrijven kosteloos bij elkaar brengt.

Kijk voor meer informatie op voor scholen en voor bedrijven.