Menu

MakerSpace Amstel & Venen feestelijk geopend!

20 juni 2022

Op een feestelijke bijeenkomst waarin onderwijs, ondernemers en lokale overheden vertegenwoordigd waren, is de MakerSpace Amstel & Venen officieel geopend. Met behulp van een robotwagen onthulden initiatiefnemers Jan van Walraven en Henk Ligthart samen een plaquette. Dit was het startsein voor een mooie programmering in activiteiten in techniek en technologie voor basisschoolleerlingen, leerlingen van het voortgezet onderwijs én ieder ander die hier meer over wil weten.

070622-opening-makerspace-7.jpg   070622-opening-makerspace-1.jpg    070622-opening-makerspace-9.jpg

De MakerSpace Amstel & Venen is een hypermoderne ruimte voor techniek en technologie op het terrein van het VeenLanden College in Mijdrecht. TechNet Amstel & Venen en het VeenLanden College vullen samen het rooster. Middelbare scholieren krijgen hier les in het vak NLT, bouwen drones, leren lasersnijden en programmeren. Basisschoolleerlingen ontvangen hier technische workshops. Daarnaast zijn er maandelijks masterclasses en start begin 2023 de Techniekclub op deze locatie. Kersverse wethouder Maarten van der Greft (Onderwijs) is vol lof over deze plek. “In deze ruimte is aandacht voor techniekonderwijs op alle niveaus”, stelt hij. “Dus niet alleen voor leerlingen van het vmbo, maar ook voor leerlingen die havo of vwo-onderwijs volgen. Daarnaast zijn ook zij-instromers en buurtgenoten van harte welkom. Met andere woorden: hier worden zoveel mogelijk mensen enthousiast gemaakt voor de techniek. En dat is ook nodig; we staan met elkaar voor een grote opgave voor wat betreft de zoektocht naar technische vakmensen. Hier kan iedereen ontdekken wat bij hem of haar past.”

Ook Henk Ligthart, rector van het VeenLanden College, is trots. “De mogelijkheden van de MakerSpace gaan verder dan de openingstijden van de school alleen”, stelt hij. “Hier is ruimte voor het geven van gastlessen, masterclasses en workshops in de avonduren of de weekenden. We halen zoveel mogelijk bedrijven de school in; technici vertellen over hun werkzaamheden en enthousiasmeren anderen over hun beroep. Niet alleen voor leerlingen, maar ook voor ouders, zijinstromers of technici uit de buurt. Wie ideeën heeft, kan zich melden. Deze plek is een verrijking van ons onderwijs. Met ander woorden: de MakerSpace is een plek waar iedereen zich kan ontwikkelen. En daar kan dus ook iedereen een bijdrage aan leveren.”

www.makerspaceamstelenvenen.nl