Menu

Winnaars Techniekwedstrijd schooljaar 20/21

28 juni 2021

De 10 juryleden die de scholen bezochten hebben prachtige, innovatieve werkstukken gezien. Sommige vergezeld van een videopitch van 1 minuut. Dat konden de juryleden zeer waarderen, want hierdoor hebben zij meer inzicht gekregen in het werkproces van de leerlingen. 

De winnaars kunnen zich verheugen op een workshop met Robot Robin of een bezoek aan de gloednieuwe escape room De TechniChallenge.

De winnaars van groep 7 zijn Wessel, Anouk en Vanesa van Antoniusschool in De Hoef met Robbie de Robot. Deze robot is een prototype van een zorgrobot, die deuren voor je opent en dingen draagt.

De winnaar van groep 8 is de Hypergap van de Oosteinderschool in Aalsmeer. De jury vond dit een hele slimme toepassing voor een brug over een kloof: door middel van de propeller die werkt op zonnepanelen worden de twee uiteinden naar elkaar toe verplaatst en door magneten aan elkaar geklonken.

Bennett Versteeg van 1M4 van Vakcollege Thamen was de beste van de brugklassen met zijn werkstuk: een prachtige bewoonbare molen met zonnepanelen. Erg goed bedacht en mooi afgewerkt! Bennett zei tegen de juryleden: “maar ik heb nu voor techniek gekozen hoor volgend schooljaar”.

De Techniekwedstrijd is mede mogelijk gemaakt door Sterk Techniek Onderwijs Amstelland, het Ronde Venen Fonds en andere partners van TechNet Amstel & Venen.