Menu

Volop enthousiasme voor techniek na Tech=Tof Quiz

22 april 2021

Leuke filmpjes! Goede vragen! En, wat is techniek toch leuk! Het is een greep uit de reacties van zowel leerlingen als ouders na het spelen van de Tech=Tof Quiz. Met deze quiz - waarin een groot aantal jonge, lokale technici vertelt over hun veelzijdige werk - waren tevens mooie prijzen te winnen. Zowel voor scholen als voor de thuisdeelnemers.

 De makers van de Tech=Tof Quiz kijken positief terug op deze eerste editie. Meer dan 2400 leerlingen en ruim 350 gezinnen speelden mee. De quiz, die werd gemaakt als digitale vervanging van de Techniek Driedaagse, trok dus groot bekijks. Leerlingen uit de groepen zeven en acht en brugklassen speelden mee op school. “Ik vond het heel leuk om de quiz te spelen”, vertelt Dion, leerling van Kids College uit Wilnis. “Al was het soms wel lastig… Toch vond ik het nog steeds leuk!” Daar sluit zijn klasgenootje Amber zich bij aan. “Er zaten veel leuke filmpjes tussen”, zegt zij. “Mijn ouders vonden het trouwens ook heel leuk om de quiz te doen.”

 Prijswinnaars

Op dinsdag 16 maart werd de eerste prijs gewonnen door Gijs, Bastiaan en Oliwier van de Jozefschool uit Vinkeveen. De tweede prijs ging naar Tycho en Zoë van De Windroos uit Mijdrecht. Grappig feitje: Tycho en Zoë speelden de quiz vanuit huis. Zij zaten in thuisquarantaine. Gelukkig mochten zij op vrijdag alweer naar school en kon de Tech=Tof bokaal op het schoolplein aan hen worden overhandigd. Op donderdag 18 maart werden Joas, Tjard en Levi de winnaars. Dit zijn leerlingen van de Koningin Julianaschool uit Wilnis. Joey, Julien en Danny van De Zilveren Maan uit Nieuwkoop werden tweede.

Op 20 en 22 april waren de brugklassers aan de beurt om hun quiz te spelen. De winnaars van deze edities waren op dinsdag 20 april Naomi van Vakcollege Thamen en op donderdag de 22e Romy van Het VeenLanden College. Allebei hadden zij die dag thuis online les en deden ze individueel mee aan de quiz.

Tech=Tof Thuis Quiz 18 maart en 22 april 2021

Donderdagavond 18 maart en 22 april kregen ouders, verzorgers en andere belangstellenden de kans hun technische kennis te testen. De familie Koppenol won 18 maart de eerste prijs in de Quiz voor volwassenen. Zij ontvingen de Lego Mindstorms Robot Uitvinder. “Mijn zusje had de quiz gespeeld op school”, vertelt Dyami Koppenol. “Zij was enorm enthousiast en trommelde heel het gezin op om mee te spelen tijdens de quiz voor volwassenen. We hebben met elkaar gespeeld; na de filmpjes debatteerden we snel over het juiste antwoord en vulden dat in. Niet alle vragen waren even gemakkelijk. Toch hadden we er 12 van de 14 goed. Ik vond het leuk dat je op deze manier een kijkje achter de schermen kreeg van bedrijven uit de buurt. Nu kun je eindelijk eens zien wat ze doen. Processen worden inzichtelijk gemaakt. Bovendien was het leerzaam; ik wist niet dat je 98% van een gebouw kon gebruiken voor de recycling.”

De familie Esman uit Ter Aar won de tweede prijs: de educatieve robot Sphero Bolt. De familie Van der Zwaan uit Alphen aan den Rijn ging er met de derde prijs vandoor. Dat was het spel Science Electro Huis.

Op 22 april werd de tweede Tech=Tof Thuis quiz gehouden en reden we naar Mijdrecht om de eerste prijs uit te reiken aan Tycho. Tycho en zijn moeder zaten op 22 april ieder achter een eigen laptop en deden mee aan de Tech=Tof Thuis Quiz. Tycho won niet alleen van zijn moeder, maar had 11 van de 14 vragen goed en was ook de snelste van alle deelnemers!

De tweede prijs ging naar de familie Steffens. Het hele gezin deed fanatiek mee met de Tech=Tof Thuis Quiz en zij hadden 11 van de 14 vragen juist beantwoord.

De derde prijs ging naar een trotse Justin. De prijs was goed op zijn plek bij Justin, want hij weet zeker dat hij iets in de techniek gaat doen.

Allemaal gefeliciteerd en veel plezier met de prijzen!