Menu

Nieuws! Bouw van de Makerspace - Geweldige impuls voor de Maakindustrie

14 januari 2021

Technische lessen, workshops en verbinding tussen jong en oud: in de nieuwe Makerspace in Mijdrecht is dit straks aan de orde van de dag. Dit nieuwe gebouw wordt een hightech ruimte waar zowel leerlingen als leerkrachten en docenten aan de slag gaan met techniek in de breedste zin van het woord. Lasersnijden, 3D-printen en programmeren zijn daar aan de orde van de dag.

Het ultieme doel is dat niet alleen leerlingen van het VeenLanden College les krijgen in de Makerspace, maar dat volop interactie wordt gezocht met technici uit de buurt: pensionado’s kunnen leerlingen vertellen over hun vak en kunnen workshops geven, we kunnen leerkrachten en leerlingen in het primair onderwijs inspireren met gave technieklessen en het bedrijfsleven uitnodigen om het onderwijs daar zoveel mogelijk op te laten aansluiten. Hierdoor krijgt de Makerspace een brede functie en kan iedereen ervaren hoe leuk en uitdagend techniek is.

Nieuwbouw

De Makerspace wordt een volledig nieuw gebouw van tweehonderd vierkante meter groot en verrijst op het schoolplein van het VeenLanden College in Mijdrecht ter hoogte van de gymzalen. Op dit moment staan daar nog fietsenstallingen. Die worden verplaatst. Naar verwachting kan met een paar weken worden gestart met de bouw, zodat de Makerspace eind 2021 kan worden geopend.

In het AD Groene Hart van 14 januari 2021 staat een interview met Bart Kappé en Jan van Walraven over deze Makerspace. Lees het artikel hier: www.ad.nl/woerden/hoe-dit-bijzondere-schoollokaal-de-maakindustrie-een-geweldige-impuls-geeft-er-is-zo-veel-mogelijk~a77bcbe7/ 

Bron: AD Woerden 14-01-21