Menu

Nieuw in 2019: Techniek Innovator

14 januari 2019

Goed onderwijs in Wetenschap en Techniek blijkt in de praktijk niet zo eenvoudig. Veel leerkrachten ervaren een uitdaging als het gaat om deze lessen. Om die reden faciliteren TechNet Amstel & Venen, gemeente De Ronde Venen en het VeenLanden College een Techniek Innovator. Wij zijn blij met deze mooie ontwikkeling!

techniek-330025.jpg   met-ouder.jpg   techniek-330030.jpg

De bovenschoolse Techniek Innovator gaat van start als een pilot. Het takenpakket ligt niet volledig vast, maar wordt samengesteld op basis van de behoefte van de deelnemende basisscholen. Goed onderwijs geven in Wetenschap en Techniek is het uitgangspunt. Mogelijke taken zijn: helpen bij het voorbereiden van de technieklessen in de klas, techniekmiddagen faciliteren, voorzien in workshops voor leerkrachten en hulpouders, voorzien van tips voor het integreren van wetenschap- en techniekonderwijs bij andere vakken en ondersteunen in het leggen van de contacten naar technische bedrijven uit de regio.

De Techniek Innovator krijgt een werkplek op het VeenLanden college in Mijdrecht, waar ook gebruik gemaakt kan worden van het technieklokaal. Daar worden per schooljaar twee techniekmiddagen georganiseerd. Naast haar werkzaamheden voor de basisscholen, is de Techniek Innovator ook werkzaam als techniekdocent voor het VeenLanden College. Dat bevordert de afstemming met de docenten Techniek, Biologie en Wis-, Schei- en Natuurkunde en stimuleert ook het integreren van Wetenschap en Techniek in de andere vakken. Op basis van de eerste ervaringen en de behoefte van de deelnemende scholen kunnen de activiteiten van de Techniek Innovator worden uitgebreid.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Rienke Dijkstra, VeenLanden College Vinkeveen: 0297 261 514