Menu

50 uitdagende workshops op 3e Techniek Driedaagse

04 november 2018

Fietsen repareren, een gereedschapskist timmeren, een lampje maken en een melkrobot inspecteren: het kan allemaal tijdens de derde editie van de Techniek Driedaagse. Van 6 tot en met 8 november gaan bijna 3.000 leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen en de eerste klassen van de middelbare scholen uit De Ronde Venen, Nieuwkoop en Uithoorn aan de slag met technische workshops.

Enthousiaste medewerkers van technische bedrijven laten, samen met vele vrijwilligers, de meest uiteenlopende technieken zien uit zeven verschillende branches. Er is een nieuwe branchegroep Agri Techniek en er zijn nieuwe workshops toegevoegd, maar de populaire workshops als het programmeren van een robot die een flesje met smarties vult, het metselen van het muurtje en het maken van een metalen sleutelhanger zijn bewust in het aanbod behouden.

 De Techniek Driedaagse wordt mogelijk gemaakt door meer dan 100 bedrijven, Gemeenten De Ronde Venen, Nieuwkoop en Uithoorn, Provincie Utrecht, scholen, brancheorganisaties, Ondernemersfonds Uithoorn, Ronde Venen Fonds, Initiatievenfonds Uithoorn en Rabobankfondsen.

Open Avond op 8 november

Ouders, verzorgers, kinderen en belangstellenden: iedereen die nieuwsgierig is naar de Techniek Driedaagse, is welkom op de Open Avond op donderdag 8 november van 17.00 tot 20.30 uur in de loods van F.N. Kempen aan de Oosterlandweg 45 in Mijdrecht. Bezoekers kunnen in gesprek met scholen en deelnemen aan de technische workshops. Om 19.30 uur is de prijsuitreiking van de wedstrijd ‘Bouw een bewegende kermisattractie’.

Parkeren

Fietsers kunnen hun fiets stallen op het terrein van F.N. Kempen, Oosterlandweg 45, Mijdrecht. Auto’s kunnen geparkeerd worden op het weiland t.o. F.N. Kempen, Oosterlandweg 45, Mijdrecht, bij Het Fort, Mijdrechtse Zuwe 31 in Mijdrecht en Dr. Van der Haarlaan in Mijdrecht. Er rijden pendelbussen naar de Techniek Driedaagse.