Menu

Minister Slob van Onderwijs komt naar Techniek Driedaagse

30 september 2018

TechNet Amstel en Venen ontvangt op 6 november a.s. haar partners en de leden van ondernemersverenigingen VIB, VON, OVAB en OVU voor een interactieve middag en avond in het kader van Techniek, arbeidsmarkt en onderwijs. Speciale gast is Arie Slob - Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media.

Op deze 1e dag van de Techniek Driedaagse, die van 6 t/m 8 november duurt, kunnen ondernemers zelf zien en beleven hoe scholieren van scholen uit de omtrek aan de slag gaan met workshops die lokale ondernemers uit de techniek, logistiek, bouw, ICT en vele andere sectoren, speciaal voor hen organiseren. Plaats van handeling: F.N. Kempen bv, Oosterlandweg 45 in Mijdrecht.

Om de toenemende krapte op de arbeidsmarkt in bovenvermelde sectoren het hoofd te bieden, dienen overheid, onderwijs en het bedrijfsleven proactief samen te werken en tieners kennis te laten maken met de kansen en vooruitzichten van een opleiding en werk in de techniek en aanverwante sectoren. TechNet Amstel & Venen maakt jongeren bewust van de betekenis van techniek voor de samenleving en enthousiasmeert hen voor een baan in de technische sector. De Techniek Driedaagse draagt hieraan bij door leerlingen het werken in deze sectoren d.m.v. interactieve workshops te laten beleven.

Ondernemers uit Nieuwkoop, Uithoorn en De Ronde Venen kunnen 6 november a.s. ook zelf samen met leerlingen deelnemen aan een workshop en netwerken met ondernemers tijdens een borrel en informele ‘Meet & Eat’. Tijdens een interactieve paneldiscussie met minister Arie Slob en enkele prominente gasten, wordt o.l.v. Annemarie van Gaal uitdagingen, oplossingen en beleid op dit terrein uitgediept. 

Leden van de genoemde ondernemersverenigingen worden persoonlijk uitgenodigd. TechNet Amstel en Venen verwacht een grote opkomst. De beschikbare plaatsen zijn echter beperkt, dus vol = vol!