Menu

Inschrijvingen TechniekClub geopend!

22 januari 2024

Dol op dingen maken? Hou je van experimenteren? En wil je nieuwe dingen leren door te doen? Kom dan bij de TechniekClub in de MakerSpace Amstel & Venen in Mijdrecht. Kies voor een module over Elektra, Tassen maken of Automotive. De TechniekClub gaat in februari van start! 

De TechniekClub werkt met modules. Elke module duurt drie of vier weken.

Elektra

In de eerste module staat Elektra centraal. Hier leren de kinderen alles over de basis van elektra. Wat heb je nodig om een lampje te laten branden of om iets te laten bewegen? Ook leer je solderen. Met behulp van deze technieken en materialen van JuniorIOT maak je een robotje of een bijzonder lichtorgel. De TechniekClub Elektra is bedoeld voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar. Deze module is reeds VOL.

Tassen maken

De tweede module van de TechniekClub staat in het teken van “tassen maken”. Onder begeleiding van Marieke ten Thij van Atelier 2T maken de kinderen een duurzame tas van spijkerbroeken. Ze maken maken kennis met de werking van een naaimachine en doen er de eerste basisvaardigheden mee op. Deze module vindt plaats op 4, 11, 18 en 25 maart 2024 en is bedoeld voor kinderen van 11 en 12 jaar. Deze module is reeds volgeboekt.

240415-techniekclub-makerspace-09.jpg

Automotive

Wie bouwt de snelste auto? Die vraag staat centraal in de derde module van de TechniekClub. In deze module gaan de kinderen eerst aan de slag met Technisch Lego. Daarna leren zij met diverse technieken een eigen auto te bouwen. Denk aan timmeren, zagen, boren en schroeven. Uiteraard wordt deze module afgesloten met een race! Wie bouwt het snelste voertuig? De module Automotive vindt plaats op 8, 15 en 22 april 2024 en is bedoeld voor kinderen van 9 of 10 jaar. Inschrijven? Klik hier

Alle modules van de TechniekClub vinden plaats op maandagmiddag van 15.15 tot 16.45 uur in de MakerSpace Amstel & Venen, Diamant 9 in Mijdrecht. Gebruik de ingang aan de kant van de moskee, daar is de deur geopend. Wie zich inschrijft voor een module, schrijft zich dus in voor alle drie of vier bijeenkomsten. Inschrijven voor meerdere modules is mogelijk. Klik hier voor het inschrijfformulier