Menu

1950 leerlingen gestart met Techniekwedstrijd!

18 januari 2024

Maar liefst 1950 leerlingen doen mee aan de techniekwedstrijd. In 10 weken tijd gaan zij aan de slag met het oplossen van een technisch vraagstuk. Leerlingen uit groep 7 ontwerpen en bouwen een zelfvoorzienend huis, leerlingen uit groep 8 maken een zelfbewegend voertuig en brugklasleerlingen ontwerpen en maken een bewegende kermisattractie.

Kickoff

Een inspirerende sessie voor leerkrachten vormde de start van de techniekwedstrijd. Deze bijeenkomst werd door 45 leerkrachten uit de regio bezocht, een mooie opkomst! In de workshop ontvingen na leerkrachten allerlei tips en handvatten om leerlingen te begeleiden tijdens de techniek. Bovendien werden de materiaaldozen uitgereikt. 

img-20240110-wa0001(1).jpg

Betrek ouders!

De techniekwedstrijd is een ideale kans om ouders te betrekken bij het onderwijs. Nodig hen uit om de leerlingen te begeleiden of organiseer een evenement om de technische werkstukken te presenteren. Behoefte aan ideeën? Of even sparren? Mail naar scholen@technetamstelenvenen.nl

Jurering

Op 16, 17 en 18 april 2024 vindt de beoordeling van de techniekwedstrijd plaats. Een professionele jury, bestaande uit lokale technici en vrijwilligers, brengt een bezoek aan de klas om de technische werkstukken te beoordelen. Welke groep wint een prijs?