Menu

Leerlingen Brede School Rembrandt winnen Tech = Tof Quiz

15 maart 2023

Drie leerlingen uit groep 7 van de Brede School Rembrandt in Amstelveen hebben de Tech = Tof Quiz 2023 gewonnen. Zij hadden alle vragen goed! Samen met organisator TechNet Amstel & Venen werd de bokaal overhandigd door Yacintha de Vries. Zij is technisch monteur bij Walraven uit Mijdrecht en had een rol in de digitale quiz.

De Tech = Tof Quiz - waarbij leerlingen vragen beantwoorden die door lokale technici worden gesteld - is door bijna 700 leerlingen uit Amstelveen, Aalsmeer, De Ronde Venen, Nieuwkoop en Uithoorn met veel enthousiasme gespeeld. “De vraag die ik het leukst vond, was die van de elektromonteur in de rozenkas”, vertelt een van de leerlingen uit groep 7B Brede School Rembrandt. “Het werk dat deze man doet, is ontzettend belangrijk; als de lampen in de kas niet branden, kunnen de rozen minder goed groeien. Dat wist ik eigenlijk niet…” Ook de video van de sprinkler-installatie maakte veel indruk. “Ik heb nooit geweten hoe zoiets eigenlijk werkte”, stelt een andere leerling. “Nu heb ik weer iets geleerd.’’

Ook juf Hilde heeft genoten van deelname aan de quiz. “Het is ontzettend leuk dat de leerlingen op deze manier een kijkje achter de schermen krijgen bij diverse technische beroepen en in diverse bedrijven”, zegt zij. “De quiz is afwisselend opgebouwd; sommige vragen waren voor de leerlingen heel makkelijk, over andere vragen moesten ze wat langer nadenken. Maar dat het winnende groepje alle vragen goed beantwoord heeft, is wel heel bijzonder…”

Meet & Greet

De bokaal van de Tech = Tof Quiz 2023 is uitgereikt door Yacintha de Vries. Zij vertelde de leerlingen over haar werk als monteur van de productiemachines bij Walraven. “Mijn werk bestaat uitl het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden aan de machines en het repareren van de machines als er storing is of iets kapot is”, vertelt zij. De leerlingen luisterden ademloos; met haar werkkleding aan leek het alsof Yacintha rechtstreeks uit de film gestapt was. “Het allerleukste vind ik de afwisseling van mijn werk; iedere dag is anders.” Een leerling heeft het werk van Yacintha helemaal goed begrepen: “Het voelt zeker wel tof, als je iets kunt repareren wat stuk is?” Dat kan Yacintha alleen maar beamen. “Dat zou ik ook weleens willen meemaken…’’

En dát is precies het doel van alle activiteiten die TechNet Amstel & Venen en STO Amstelland organiseren: jongeren enthousiasmeren voor de techniek en ICT. Met deze activiteit is dat zeker gelukt. Leerlingen van de Zilveren Maan uit Nieuwkoop werden tweede; de Veenvogel uit Nieuwveen kwam op de derde plaats.