Menu

Meidenteam VLC bouwt meest innovatieve Solar Huis

13 november 2017

Een waar kunstwerk noemt de jury het Solar huis gebouwd door Noa, Katizia en Rubing van het VeenLanden College. De meiden hebben de zonnepanelen aangesloten op een ware windturbine waarin je kunt skydiven. Zeer innovatief en voornamelijk ontzettend creatief! ‘Door de originaliteit en de afwerking van het huis, hebben deze meiden rekening gehouden met alle criteria voor de techniekwedstrijd. Al met al een terechte winnaar’ aldus juryvoorzitter Ernst Bouma van Vink Bouw Nieuwkoop.

200 brugklassers bouwen solar huis

Afgelopen weken gingen 200 brugklassers uit Nieuwkoop, De Ronde Venen en Uithoorn de uitdaging aan om het meest innovatieve Solar Huis te bouwen. Ze ontvingen een wedstrijddoos en gingen tijdens hun technieklessen aan de slag. Deskundige juryleden van bouw- en installatiebedrijven en een architectenbureau gingen langs bij het Ashram Nieuwkoop, VeenLanden College Mijdrecht en Vinkeveen en het Thamen in Uithoorn om de beste solarhuizen te nomineren. Op 9 november tijdens de Open Avond van de Techniek Driedaagse werden de prijzen uitgereikt.  

1e-prijs-skydive-solar-huis.jpg  2e-prijs-huis-timzoet.jpg  3e-prijs-windmolenvlc-liggend.jpg

De juryleden zagen dat er bij alle huizen hard gewerkt is. ‘De scholieren mogen trots zijn op hun technische kennis en creativiteit. Er is bovenal goed en leuk gebruik gemaakt van foto -en videomogelijkheden om de werkzaamheden vast te leggen, dit gaf een goed beeld van het harde werken. Onze complimenten’ stelt Bouma namens alle juryleden.

De tweede prijs is gewonnen door Tim uit Langeraar. Hij heeft ontzettend zijn best gedaan om de energieopbrengst vanuit de zonnepanelen weer te geven op een metertje en hier een programma aan te hangen. Zijn kijk op de techniek en de mogelijkheden van deze opbrengst is bewonderenswaardig. Dit en de afwerking binnen, met het gebruik van verlichting door zonne-energie, gaven voor de jury de doorslag om dit huis te kiezen als tweede prijs winnaar.

Het huis gebouwd door Daisy, Demi en Katy van het VeenLanden College is beloond met de derde prijs vanwege het gebruik van techniek voor energieopbrengst en de afwerking van het huis met interieur en buitenruimte. Voornamelijk de toepassing van de windmolen in combinatie met zonnepanelen gaf een goed beeld van waar een solar house voor staat.