Menu

Techniek Driedaagse 2022

5e editie Techniek Driedaagse is méér dan geslaagd!

Vloerverwarming aanleggen, een hologram maken en graven met een graafmachine; op de 5e editie van de Techniek Driedaagse van Technet Amstel & Venen maakten bijna 4000 leerlingen kennis met alles wat techniek te bieden heeft. “Techniek is leuk!’’, roept Gabi enthousiast. “Hier kan ik vast oefenen voor later; dan word ik ingenieur bij NASA!’’ 

techniek-3daagse-2.jpg  techniek-3daagse-1.jpg 

(Meer foto's bekijken? Kijk in het fotoalbum op deze site)

In de grote hal van Van Vliet Containers in Aalsmeer waren drie dagen lang 200 lokale technici en vrijwilligers in de weer met de leerlingen. Er werden vijftig workshops aangeboden in acht branchehoeken: Duurzaamheid, Bouw, Automotive & Logistiek, Robotica, Installatietechniek, ICT & Nieuwe MediaMetaal & Kunststof en de nieuwe branchehoek Maritiem. Branchecoördinator Dizzy Soederhuizen kijkt meer dan tevreden naar de leerlingen die metaal buigen, vouwen en knippen. “Het plezier dat je hier bij de leerlingen ziet, is de fascinatie van het maken’’, stelt hij. “Dát is het leukste wat er is!’’  

Op de Open Avond kwam een recordaantal van bijna 2000 ouders met kinderen en andere geïnteresseerden een kijkje nemen op de Techniek Driedaagse. Projectleider Karin Wateler van Technet Amstel & Venen is erg blij met deze grote belangstelling. “Omdat ouders een belangrijke rol spelen bij de keuze voor de opleiding van hun kind is het belangrijk dat ook zij ervaren hoe divers techniek is, welke kansen er liggen en hoe blij hun kinderen hiervan worden.” 

De Amstelveense middelbare school SG Panta Rhei mocht dit jaar bij wijze van pilot voor het eerst meedoen en dat was een groot succes. Limar uit de brugklas ontdekt dat ze het best leuk vindt om met haar handen te werken. "Ik heb een mini-auto van metaal gebouwd", vertelt ze enthousiast. Voor de Techniek Driedaagse had ze geen idee wat technisch werk eigenlijk inhoudt, geeft ze toe. "Het is eigenlijk best wel gaaf."  

Ondertussen is Regilio nog druk aan de slag bij ICT & Nieuwe Media. “Wat cool: ik zie mezelf als hologram!”. Assia stapt in de branchehoek Bouw van de graafmachine af. “Ik vond het echt leuk om zo’n groot ding te besturen’’, zegt zij. “Ik moest het even leren, maar daarna lukte het echt goed.’’ Ook Jochem is al op de graafmachine geweest: “Dat was super leuk!’’, roept hij blij. “Nú weet ik wat ik worden wil!” 

 TechNet Amstel & Venen werkt samen met PET Events: 

pet-amstel-venen.png