Techniek Driedaagse

Op 7, 8 en 9 november 2017 is het zover! De tweede Techniek Driedaagse in de regio De Ronde Venen, Nieuwkoop en Uithoorn. 3.000 leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen en de eerste klassers van de middelbare scholen gaan aan de slag met workshops die lokale ondernemers speciaal voor hen organiseren. De Techniek Driedaagse wordt gehouden bij kwekerij FN Kempen, Oosterlandweg 45 in Mijdrecht. 

jongeren-kijken-hun-ogen-uit-op-de-techniek-driedaagse(1).jpgmeisje-legt-verbindingen-technet-peterbakker-2009-ak(2).jpgmetselen-technet-peterbakker-1975(1).jpg

De leerlingen maken kennis met zes verschillende branchegroepen: Automotive & Logistiek, Bouw, ICT & Nieuwe Media, Installatietechniek, Metaal & Kunststof en Robotica. Van het programmeren van robots en ingewikkelde computergames tot aan het metselen van een muurtje en het vervangen van een autodeur: op de Techniek Driedaagse gebeurt het allemaal.

In een tijdsbestek van anderhalf uur doen de leerlingen in groepjes mee aan de workshops. De kinderen worden voor het eerste en tweede half uur ingedeeld in één van de branches, het laatste half uur mogen ze vrij rondkijken en meedoen aan de workshops die hen het meest aanspreken.

Met de deelnemende scholen zijn afspraken gemaakt over de tijdstippen waarop de scholen arriveren, zodat we ervoor kunnen zorgen dat zoveel mogelijk kinderen kennis kunnen maken met techniek. 

Wedstrijd ‘Bouw het innovatiefste Solar House’

Om voor het bezoek aan de Driedaagse al met techniek aan de slag te gaan, is dit jaar weer een techniekwedstrijd uitgeschreven. Deze keer staan leerlingen van de eerste klassen van de middelbare scholen in De Ronde Venen, Nieuwkoop en Uithoorn voor de uitdaging het meest Innovatieve Solar Huis te bouwen. De prijsuitreiking van deze wedstrijd is tijdens de Open Avond.

9 november tussen 17 - 20.30 uur Open Avond

Ook ouders en belangstellenden kunnen een bezoek brengen aan de Techniek Driedaagse. Tijdens de Open Avond is iedereen van harte welkom om te ontdekken dat techniek enorm veelzijdig is en dat er legio mogelijkheden zijn voor banen in de technische sector. Er zijn technische workshops, een opleidingenplein met technische opleidingen en de prijsuitreiking van de techniekwedstrijd 'Bouw het innovatiefste Solar House'. 

Huisregels Techniek Driedaagse

  • Betreding voor eigen risico zowel op het buitenterrein als de loods
  • Let op uw spullen; De organisatie kan niet aansprakelijk gesteld worden voor diefstal, vernieling en/of kwijtraken van spullen.
  • Volg aanwijzingen van de medewerkers op
  • Roken is niet toegestaan, behalve op de aangegeven plaats buiten naast de loods
  • Foto-, video- en geluidsopnamen gemaakt tijdens Techniek Driedaagse kunnen gebruikt worden voor promotionele doeleinden. Met het betreden van het buitenterrein en de loods gaat u daarmee akkoord.

Wat valt er te beleven op de Techniek Driedaagse?

Kijk het fotoalbum en onderstaande film van de Techniek Driedaagse 2016 om een impressie te krijgen.