Menu

MakerSpace

Lasersnijden, 3D printen en robots programmeren? Het kan in de MakerSpace Amstel & Venen!

Deze innovatieve en multifunctionele ruimte voor techniek en technologie is een samenwerking tussen TechNet Amstel & Venen en het VeenLanden College. Op deze plek wordt technisch onderwijs gegeven aan mavo, havo én vwo-leerlingen, volgen basisschoolleerlingen technische workshops en vinden masterclasses plaats voor iedereen die meer van techniek wil leren. Kortom, een bruisende locatie voor techniek en technologie! 

Workshops basisonderwijs

Iedere twee weken staan de deuren van de MakerSpace open voor leerlingen uit de groepen 7 en 8. Techniekdocent Annuska Sprengers verzorgt deze workshops. Leerlingen van groep 7 bouwen een werkende ventilator; leerlingen van groep 8 ontwerpen en maken hun eigen bibberspiraal!  

dsc0474.jpg   dsc0398.jpg  dsc0419.jpg

Techniekonderwijs leerlingen VeenLanden College

In de MakerSpace wordt techniekonderwijs gegeven op álle niveaus. Tijdens én na schooltijd. Voor leerlingen van de 1e en 2e klas staat het vak Techniek op hun rooster. Naast boren, zagen en timmeren is in de MakerSpace ook ruimte voor lasersnijden, 3D-printen, dronevliegen en robots programmeren! 

Meer techniek en technologie? 
Haak aan bij het RoboTeam van het VeenLanden College of volg MakeX! Dat laatste is een plusklas op het gebied van techniek! Ontwerp een escaperoom, bouw een eigen 3D-lamp of zet van oude apparaten een compleet nieuw apparaat in elkaar. 

Natuur, leven en technologie voor bovenbouw

Leerlingen in de bovenbouw van het Veenlanden College kunnen kiezen voor het vak NLT: Natuur, Leven en Technologie. In deze lessen volgen zij vakoverstijgende projecten en modules. Doe forensisch onderzoek om een moord op te lossen, bouw een eigen algenreactor of ontwerp een brug van ijslollystokjes en zelfgemaakte lijm! 

makerspace.jpg

Nieuwsgierig? Kom eens langs! 

MakerSpace Amstel & Venen
Terrein VeenLanden College Mijdrecht
Diamant 9
Mijdrecht 

www.makerspaceamstelenvenen.nl