Menu

Toermalijn uit Uithoorn bouwt spectaculairste knikkerbaan

18 mei 2017

Leerlingen van de Toermalijn uit Uithoorn hebben de spectaculairste knikkerbaan gebouwd en daarmee de 2e Knikkerbaanwedstrijd gewonnen. De tweede prijs is binnengehaald door de Paulusschool in Abcoude en de derde door Het Kompas in Ter Aar. 

Woensdagochtend 17 mei gingen vier scholieren van scholengemeenschap Thamen uit Uithoorn op pad om de knikkerbanen van 12 basisscholen in Uithoorn, Nieuwkoop en De Ronde Venen te beoordelen. Zij waren verrast over de creativiteit van de kinderen en de mooie knikkerbanen met loopings, geluiden, liften en andere geavanceerde toepassingen. Over de knikkerbaan van de Sint Jozefschool in Vinkeveen stelt jurylid Bart (14) ,,Ze hebben zowel de voorzijde als de achterzijde van het bord gebruikt om de knikkerbaan aan te bevestigen. Dat is heel slim omdat de knikker dan een langere weg heeft af te leggen. Daarbij is het heel mooi dat ieder kind een aandeel heeft gehad in het proces. Dat willen we met deze competitie ook stimuleren.’’

Scholen winnen TechniekXperience 

De winnende scholen krijgen een Techniek Xperience voor de hele klas; een bedrijfsbezoek bij een technisch bedrijf in de regio, waar ze van alles gaan beleven. Ook hebben de drie scholen materialen gewonnen voor technieklessen op school.

Techniek Driedaagse 7, 8 en 9 november 2017

De knikkerbaanwedstrijd is een van de activiteiten die TechNet Amstel & Venen organiseert om kinderen te laten zien en ervaren hoe boeiend techniek is. Op 7, 8 en 9 november 2017 zijn de basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 en brugklassers weer van harte welkom op de Techniek Driedaagse. Scholen uit De Ronde Venen, Nieuwkoop en Uithoorn kunnen zich daar nu al voor inschrijven.

Meer foto's van de knikkerbanen staan in het fotoalbum