Menu

Nieuw! Zeepkistenrace in de zomervakantie (VOL)

30 mei 2023

Dol op timmeren? Niet bang voor snelheid? En gek op creatief bezig zijn? TechNet Amstel & Venen organiseert van 11 tot en met 14 juli een Zeepkistenrace op het terrein van Buurderij Van Dam in Wilnis. In vier ochtenden bouwen kinderen van 9 tot en met 12 jaar in groepjes aan hun voertuig; vrijdagmiddag 14 juli vindt de race plaats. Doe je ook mee? Aanmelden kan hier! (Deze activiteit is volgeboekt). 

zeepkistenrace.jpg

Tijdens de Zeepkistenrace bouwen kinderen een voertuig zonder motor. De onderstellen met wielen zijn voor elk team gelijk; de rest van de zeepkist kan naar eigen inzicht worden gebouwd met behulp van de aanwezige materialen. Technische vrijwilligers zien toe op het ontwerp en begeleiden de groepjes tijdens de bouw.

De kinderen bouwen in groepjes van maximaal drie. Kinderen kunnen zich aanmelden per groepje, maar ook individueel. In dat geval zullen wij de groepjes vormen. Er is plaats voor 10 zeepkisten, dus er kunnen maximaal 30 kinderen meedoen. Wacht dus niet te lang met inschrijven, want vol is vol.

De race

In vier dagen tijd wordt toegewerkt naar vrijdagmiddag 14 juli, 13.30 uur. Dan vindt de race plaats. Publiek is van harte welkom om te komen kijken en de verschillende teams aan te moedigen. Welk groepje komt als eerst over de finish?

Ten behoeve van de veiligheid, is het dragen van een helm verplicht voor de bestuurders van de zeepkisten.

Vrijwilligers gezocht

Om de bouwende teams te begeleiden, zoeken we naar enthousiaste vrijwilligers die beschikbaar zijn op 11 tot en met 14 juli (of een deel hiervan). Heeft u geen technische achtergrond, maar lijkt het u wel heel leuk om als vrijwilliger bij deze activiteit aanwezig te zijn voor bijvoorbeeld de catering en allerlei hand- en spandiensten? Ook dan bent u van harte welkom. Aanmelden als vrijwilliger kan via deze link

Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente De Ronde Venen. Voor de deelnemers zijn er geen kosten aan verbonden. Aanmelden kan via www.technetamstelenvenen.nl/ouders/zeepkistenrace