Terugblik - 1e Knikkerbaanwedstrijd

'Laat leerlingen zelf fantasie en creativiteit gebruiken'

Speciaal voor de jongens en meiden van groep 7 en 8 heeft TechNet Amstel & Venen voorafgaand aan de Techniek Driedaagse 2016 een Knikkerbaanwedstrijd georganiseerd. Zestien scholen uit De Ronde Venen, Uithoorn en Nieuwkoop deden mee. Zij ontvingen allemaal hetzelfde bouwpakket om de baan te ontwerpen. De opdracht was om een originele baan te ontwerpen, waarin de knikker zo lang mogelijk onderweg is om beneden te komen. 

Grote diversiteit aan knikkerbanen

 Meer knikkerbanen bekijken?

De grote diversiteit aan knikkerbanen werd beoordeeld door een professionele jury gevormd door de wethouders van de drie gemeenten en drie jonge technici. Zij hadden niet alleen oog voor de snelheid waarmee de knikker door de baan raasde, maar ook voor de originaliteit en de diversiteit waarmee de kinderen de baan hadden ontworpen. ‘Het is ontzettend leuk om de diversiteit binnen de verschillende banen te zien. Ze hebben er beslist werk van gemaakt.’, aldus wethouder Zijlstra van de gemeente Uithoorn. 

Vlinderbos winnaar knikkerbaanwedstrijd

Aan het einde van de Open Avond op 27 oktober 2016 maakten twee jonge technische meiden bekend welke basisschool de langste en origineelste knikkerbaan heeft ontworpen. De derde prijs gaat naar de Paulusschool uit Abcoude, de tweede naar de Toermalijn uit Uithoorn en de eerste prijs is in de wacht gesleept door de leerlingen van de Vlinderbos uit Wilnis. Onder luid applaus van hun trotse ouders namen ze eerste prijs in ontvangst. ,,Volgend jaar doen we weer mee met de knikkerbaanwedstrijd!’’, aldus een jonge technicus in de dop.