Terugblik - 2e Knikkerbaanwedstrijd

In het voorjaar van 2017 konden de leerlingen van groepen 7 en 8 meedoen aan de tweede knikkerbaanwedstrijd. Twaalf basisscholen uit De Ronde Venen, Nieuwkoop en Uithoorn gingen de uitdaging aan om een spectaculaire knikkerbaan te bouwen van afvalmateriaal. Ze krijgen daarvoor: een knikkerbaanpaneel, een kleine hoeveelheid gootjes, flexibele buizen, kabelbinders en een MakeyMakey.

Opdracht 2e knikkerbaanwedstrijd

Ontwerp een knikkerbaan waar één tot drie knikkers zo lang mogelijk onderweg zijn langs een spectaculaire route van afvalmateriaal en laat de knikkers onderweg een geluid in werking stellen met de MakeyMakey die aan de computer is gekoppeld. 

Jurering door leerlingen Thamen

Woensdagochtend 17 mei gingen vier scholieren van scholengemeenschap Thamen uit Uithoorn op pad om de knikkerbanen in Uithoorn, Nieuwkoop en De Ronde Venen te beoordelen. Zij waren verrast over de creativiteit van de kinderen en de mooie knikkerbanen met loopings, geluiden, liften en andere geavanceerde toepassingen. Over de knikkerbaan van de Sint Jozefschool in Vinkeveen stelt jurylid Bart (14) ,,Ze hebben zowel de voorzijde als de achterzijde van het bord gebruikt om de knikkerbaan aan te bevestigen. Dat is heel slim omdat de knikker dan een langere weg heeft af te leggen. Daarbij is het heel mooi dat ieder kind een aandeel heeft gehad in het proces. Dat willen we met deze competitie ook stimuleren.

toermalijn-uithoorn-wint-knikkerbaanwedstrijd.jpg de-eendracht-spannend-rolt-de-knikker.jpg  juryleden.jpg

Toermalijn uit Uithoorn bouwt spectaculairste knikkerbaan

Leerlingen van de Toermalijn uit Uithoorn bouwden de spectaculairste knikkerbaan en wonnen de 2e Knikkerbaanwedstrijd. De tweede prijs is binnengehaald door de Paulusschool in Abcoude en de derde door Het Kompas in Ter Aar. 

De winnende scholen krijgen een Techniek Xperience voor de hele klas; een bedrijfsbezoek bij een technisch bedrijf in de regio, waar ze van alles gaan beleven. Ook hebben de drie scholen materialen gewonnen voor technieklessen op school.

In het najaar 2017 is er weer een techniekwedstrijd. Deze keer voor brugklassers.