Menu

Kans! Stel de deuren open voor leerlingen tijdens Bedrijfsbezoek!

16 december 2022

De beste manier om leerlingen te enthousiasmeren voor de technische sector (én voor uw bedrijf!), is door het hen zelf te laten zien en ervaren. Maar, hoe doe je dat? Vakcollege Thamen biedt bedrijven hiervoor een prachtige kans; van 20 tot en met 23 februari 2023 volgen alle tweedejaars leerlingen een projectweek. In deze week gaan zij op bedrijfsbezoek en worden zij uitgedaagd met een bedrijfsopdracht. Wilt u ook met deze jonge, enthousiaste mensen in contact komen? Meld u dan aan om mee te doen aan deze projectweek en nodig de leerlingen uit bij u in het bedrijf!

van-schie-doedag-2022-4.jpg

Hoe werkt het?

20 en 21 februari           
Leerlingen gaan op bedrijfsbezoek. Dit bezoek duurt 1 tot 1,5 uur en bevat o.a. een rondleiding. Aansluitend wordt de bedrijfsopdracht aan de leerlingen gepresenteerd. Deze opdracht moeten de leerlingen in max. 10 uur kunnen realiseren.

21 en 22 februari         
Leerlingen werken aan de bedrijfsopdracht

23 februari                     
Leerlingen presenteren de bedrijfsopdracht aan elkaar, hun ouders én aan vertegenwoordigers van de bedrijven.

In deze projectweek krijgen de leerlingen de kans om zich te verdiepen in de veelzijdige mogelijkheden voor de toekomst; voor bedrijven is dit dé kans om leerlingen enthousiast te maken voor hun bedrijf en branche.

Doe mee! Inschrijven kan hier

(Deelnemen kan -in verband met de reistijd van de leerlingen - alleen door bedrijven uit Uithoorn, Aalsmeer, Amstelhoek en Mijdrecht) 

Inspiratie Bedrijfsopdracht

Jonge mensen hebben vaak een nieuwe, frisse en onbevangen kijk op het leven. Maak hier gebruik van tijdens de Bedrijfsopdracht! Laat de leerlingen meedenken over de manier waarop het bedrijf nog duurzamer kan zijn voor medewerkers, de omgeving of afnemers. Andere ideeën zijn: een nieuw productontwerp, een oplossing bedenken voor een probleem, het maken van een flitsende vlog, beelden voor sociale media of een toffe bedrijfspresentatie. Kan allemaal! Heeft u geen inspiratie voor een bedrijfsopdracht? Geen probleem! Dan krijgen de leerlingen de opdracht vanuit de school.