Menu

TechNet Werkt!

Nu - na vijf jaar investeren - worden voorzichtig de eerste resultaten zichtbaar. Leerlingen krijgen stages of bijbanen bij bedrijven waar zij kennis mee hebben gemaakt tijdens onze activiteiten en het aantal vmbo-leerlingen van het Vakcollege Thamen dat uitstroomt naar technische Mbo-opleidingen ligt ver boven het landelijk gemiddelde!

Van snuffelstage naar BBL-opleiding

Na een succesvolle snuffelstage bij Brabebo in Mijdrecht volgt Mike nu een BBL-opleiding in de richting Autotechniek. Eén dag per week gaat hij naar school. De rest van de tijd werkt hij bij Brabebo.

mike-de-haan-brabebo-3-2.jpg

 

Caitlin bereidt workshop Techniek Driedaagse voor in opdracht van Schijf Restoric

In opdracht van Tristan Frese van Schijf Restoric bereidde Caitlin - leerling uit de 3e klas PIE van Vakcollege Thamen - met behulp van de lasersnijmachine een workshop van de Techniek Driedaagse voor. Tijdens dit grootste techniekfestijn maken leerlingen een stoere pennenbak voorzien van de logo's van Schijf én van TechNet Amstel & Venen. Wow! Een prachtig voorbeeld van hoe TechNet Amstel & Venen het onderwijs en bedrijfsleven met elkaar in verbinding brengt om samen nóg meer jongeren enthousiast te maken voor de technische sector!

caitlin-3e-klas-pie-vakcollege-thamen.jpg

 

Grotere toestroom stagiaires dankzij TechNet Amstel & Venen

“Sinds wij meedoen aan TechNet Amstel & Venen en VMBO On Stage hebben wij een veel grotere toestroom van stagiaires. We koppelen onze ervaren monteurs aan leerling-monteurs. Zo groeien de jongens in de praktijk tot zelfstandig monteurs. Daar zijn wij heel blij mee.” 

– Marcel Spaargaren, Wahlen & Jongkind

wahlen-en-jongkind-2.jpg

 

Noa ondersteunt haar eigen bovenbouwklas bij lessen Programmeren

En dit is Noa, leerling van het VeenLanden College in Mijdrecht.  Ze doet al sinds de 2e klas robotica en is er nu zo goed in dat ze in haar eigen bovenbouwklas helpt met programmeren! Gaaf! Dat zijn ontzettend leuke berichten vanuit de MakerSpace: fantastisch! 

makex-veenlandencollege-mijdrecht-0002(1).jpg

Help!

Maar….investeren in technische vakmensen van de toekomst vraagt om een lange adem en om continuïteit. Daarom is het van het grootste belang de activiteiten ook de komende jaren voor te kunnen zetten. En dat kan alleen met voldoende financiële middelen. Wij zouden dan ook buitengewoon geholpen zijn met uw financiële bijdrage om onze activiteiten voort te zetten.

Ja, ik doe mee!