Menu

Prijzen voor toffe technische ontwerpen in techniekwedstrijd

20 april 2023

Op basisscholen én middelbare scholen in de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, De Ronde Venen, Nieuwkoop en Uithoorn is de afgelopen maanden hard gewerkt aan de techniekwedstrijd van TechNet Amstel & Venen. Een vakkundige jury heeft alle werken beoordeeld. Afgelopen week werden de prijzen uitgereikt.

Groep 7

Leerlingen uit de groepen 7 stonden voor de uitdaging om een zelfvoorzienend huis te bouwen. Het huis van Joël, Twan en Dennis van de Koningin Julianaschool in Wilnis werd als winnaar gekozen. “Dit huis is voorzien van een elektrisch hek met deurbel’’, luidde het oordeel van de jury. “Wanneer je op het knopje drukt gaat het hek automatisch open. Eenmaal op het pad, kun je het hek weer sluiten door op het volgende knopje te drukken. Het huis is volledig geïsoleerd en heeft een groen dak. Daarnaast heeft het huis een eigen wateropvangvoorziening, alarmsysteem bij het raam, led-strips in de woning, een windmolen en een eigen moestuin. Kortom, dit huis is volledig zelfvoorzienend en bovendien fantastisch gemaakt!” De tweede prijs ging naar The Tech Tragons van Het Duet in Uithoorn; leerlingen van De Diamant namen de derde prijs in ontvangst.

2023-winnaar-zelfvoorzienend-huis-groep-7-julianaschool-wilnis.jpg

Groep 8

Deze leerlingen gingen aan de slag met het ontwerp en de bouw van een zelfbewegend voertuig. De eerste prijs ging naar leerlingen van OBS Twister in Mijdrecht. Daar werd de “Koenicorn” gepresenteerd: “een combinatie tussen een eenhoorn en een koe. Wanneer je de plant in het voertuig water geeft, gaat de schakelaar aan en begint de Koenicorn te varen. Origineel ontwerp en technisch goed uitgevoerd!” De tweede prijs ging naar het Ice Cream Team van De Rietkraag; leerlingen van De Diamant namen de derde prijs in ontvangst.

Brugklas

Leerlingen van de brugklassen hebben gewerkt aan een bewegende kermisattractie. De eerste prijs werd toegekend aan De Paddenstoel van Fallon en Aysenaz van VeenLanden College Mijdrecht. Daar gaf de jury het volgende oordeel: “Wie wil er nu niet in deze attractie? Deze Paddenstoel draait heel erg mooi en is goed in balans. Daarnaast hebben de leerlingen het thema volledig doorgetrokken in hun ontwerp, welke zij prachtig hebben afgewerkt.” De tweede prijs ging naar Het Schommelschip van Storm, Fabian en Sonny van VeenLanden College Vinkeveen en leerlingen Jannick en Nikola van 1B1 van Vakcollege Thamen namen de derde prijs in ontvangst.

Prijzen!

Alle leerlingen uit de winnende teams ontvingen ieder een drone; voor hen volgt later ook nog een dronevliegworkshop van een dronepiloot. Leerlingen die de tweede prijs wonnen, gingen met het boek WonderWel naar huis; voor de leerlingen op de derde plaats was er een 3D geprinte trofee en een bioscoopbon.